Puc estructurar la meva participació societària per a millorar la fiscalitat d’un exit?
Molts emprenedors es pregunten si és possible realitzar una operació prèvia a un possible exit per a reduir la factura fiscal. Pablo Boguñá, assessor patrimonial de CaixaBank Banca Privada, ens explica els tres requisits necessaris amb els quals hem de comptar perquè aquesta reducció es pugui dur a terme amb èxit.
En primer lloc, s’ha de comprovar que es posseeixi més d’un 5% de les participacions de la companyia. Si no es posseeixen, ja no es pot optar a aquesta mena de rebaixa.
Una vegada sapiguem que el percentatge és major al requerit amb anterioritat tot emprenedor s’ha de fer la següent pregunta: Es té el temps suficient per a poder realitzar l’acció? Pablo té molt clara la resposta: “Temps suficient és almenys dos anys per als més agosarats, i per a aquells que busquin una major prudència hauríem de rondar els 4 anys”.
Última condició, però no menys important. S’ha de tenir molt clar que durant aquest període de temps no hi hagi rondes de finançament que ens situïn per sota del 5% anteriorment comentat.
En el cas que aquestes tres respostes hagin estat afirmatives, Pablo Boguñá suggereix que tot aquell que vulgui portar l’acció a cap contacti amb el seu assessor fiscal i li pregunti sobre les estructures hòldings.
Però què són? Les estructures hòldings són un mètode d’organització societari que permet agrupar les participacions en empreses d’una manera eficient sempre que es posseeixi almenys el 5% d’aquestes.
Per què hauríem de demanar un bon assessorament sobre elles? Perquè amb aquest mètode es pot reduir el cost fiscal d’un exit fins a 20 vegades. Des de prop del 26% que es té com a persona física al 1,25% de realitzar-ho a través de les estructures comentades.
Si vols saber més sobre la fiscalitat en inversions i com estructurar la teva empresa et convidem a connectar amb nosaltres des del nostre LinkedIn.