Arranquem les sessions formatives per als candidats als Premis EmprendeXXI

Emprendre un nou projecte sempre és una experiència plena de reptes i oportunitats. Quan decidim crear la nostra pròpia startup, el primer que tenim és la idea, l’equip que ens acompanyarà i una visió clara dels primers passos. Tanmateix, abans de llançar-nos, és crucial tenir en compte alguns aspectes clau que ens permetran finançar el nostre projecte sense perdre el control i amb la seguretat que estem prenent les decisions adequades a nivell financer.

El passat divendres, 10 de gener, vam tenir la primera sessió del cicle de formacions per a les startups candidates de la 18a edició dels Premis EmprendeXXI, organitzada conjuntament amb CaixaBank DayOne i Enisa, amb la participació de Luis Albiñana, de CaixaBank DayOne a la Comunitat Valenciana i Múrcia, i Nacho Liñán, de l’equip d’Enisa. També vam comptar amb la presència de Vanessa Palmer, Business Development & Ecosystem Manager de CaixaBank DayOne i responsable dels Premis EmprendeXXI, qui va acompanyar els emprenedors durant aquesta jornada. Els assistents van tenir l’oportunitat d’aprofundir en les diferents opcions de finançament no dilutiu per a startups, una eina fonamental per al creixement sense necessitat de cedir participació a l’empresa.

Finançament bancari no dilutiu: la proposta de CaixaBank DayOne

Luis Albiñana, de CaixaBank DayOne, va ser el primer a intervenir i ens va explicar com l’entitat financera dóna suport a les startups a través de finançament no dilutiu. Segons Albiñana, CaixaBank DayOne posa a disposició dels emprenedors una sèrie de productes dissenyats per acompanyar les startups en les seves primeres fases de desenvolupament, sense necessitat de cedir capital.

Des dels préstecs a curt termini fins a l’anticipació de subvencions i el renting d’equipament tecnològic, les startups poden trobar solucions que s’adapten a les seves necessitats sense perdre el control de la seva empresa“, va comentar Luis. A més, va destacar que productes com el Ventur Debt són ideals per a startups que encara no han arribat a rondes d’inversió més grans, permetent-los finançar-se mentre mantenen la seva autonomia.

Finançament públic: els avantatges dels préstecs participatius d’Enisa

A continuació, Nacho Liñán, d’Enisa, va abordar les opcions de finançament públic per a startups. Liñán va destacar la importància dels préstecs participatius, una eina clau que Enisa ofereix a les empreses emergents. Aquests préstecs no requereixen garanties personals ni avals, la qual cosa els converteix en una opció atractiva per a moltes startups.

Liñán també va parlar sobre la Llei de Startups i com Enisa juga un paper fonamental en certificar les empreses innovadores. “Comptar amb la certificació d’Enisa no només obre la porta a finançament sense dilució, sinó també a incentius fiscals i altres ajudes“, va explicar Nacho. Al llarg de la seva intervenció, va explicar com aquest segell d’empresa innovadora és un factor decisiu per accedir a subvencions i millorar la visibilitat de les startups en l’ecosistema emprenedor. Per impulsar i donar suport als emprenedors en aquestes primeres etapes, des de Premis EmprendeXXI s’organitzaran durant el mes de gener diverses sessions formatives online per als candidats d’aquesta 18a edició sobre temàtiques d’interès per a fundadors de startups. La següent tindrà lloc el 15 de gener, amb Juan Prim de Nuclio Founders, sobre “Impulsa les vendes i el màrqueting amb la IA”.

Per impulsar i donar suport als emprenedors en aquestes primeres etapes, des de Premis EmprendeXXI s’organitzaran durant el mes de gener diverses sessions formatives online per als candidats d’aquesta 18a edició sobre temàtiques d’interès per a fundadors de startups. La següent tindrà lloc el 15 de gener, amb Juan Prim de Nuclio Founders, sobre “Impulsa les vendes i el màrqueting amb la IA”.