El passat 25 d’octubre vam celebrar la quarta edició del Investors Day EmprènXXI, de manera híbrida, en el Agora DayOne València. L’objectiu d’aquesta trobada era posar en contacte a les Start-ups guanyadores de la quinzena edició dels Premis EmprènXXI, amb els principals inversors de l’ecosistema i corporates amb interés en innovació.
Per a això, comptarem amb un total de 12 Start-ups que van presentar les seues pitches davant els inversors. Per part seua, Vanessa Palmer (Product Manager & Business Development en CaixaBank DayOne), va ser l’encarregada de donar la benvinguda als assistents i dinamitzar la jornada.
Tax Down, en remot, va ser l’encarregada d’inaugurar aquesta sèrie de pitches, de la mà d’Enrique García, CEO del projecte, qui ens va comptar més detalladament l’activitat del seu projecte guanyador del repte BancaXXI.
Després d’aquest interessant projecte, Tiago Lagarteira ens va presentar Pixel Voltaic, el projecte finalista del repte #PlanetaXXI, enfocat a les energies renovables.
Continuem escoltant el pitch de Fregata Space, la Start-up guanyadora del repte PlanetaXXI, dedicada a la conservació del planeta a través d’imatges satel·litàries que ens donen informació completa sobre la qualitat de l’aire i de l’aigua en espais concrets. Ens ho va explicar tot Maria Fernanda González, CEO del projecte.
Dins del repte ViveXXI, Jesús Gumiel ens va explicar com el seu projecte ajuda a la digitalització de les empreses esportives i especialitzades en esports. Es tracta de Competize, la Startup guanyadora dels Premis EmprènXXI a Extremadura.
Passem al món healthy i d’una alimentació molt més conscient i sostenible amb Harbest Market, el projecte que connecta restaurants i productors locals perquè els productes arriben el més frescos possibles al consumidor final. Ens ho va explicar Álvaro Pérez, CEO de la Start-up.
Per a finalitzar amb la primera tanda de pitches, coneixem offUgo Mobility, la Start-up enfocada a canviar el concepte actual de les empreses de lloguer de vehicles, agilitzant i facilitant la gestió per a l’usuari. Loris Fochesato, CEO del projecte, va ser l’encarregat d’explicar-nos el seu model de negoci.
Després de conéixer els pitches d’aquestes sis primeres Start-ups, passem a celebrar el Fireside Chat «Com un assessor de M&A pot ajudar a un fons de venture capital?» amb Marcos Aubeso (M&A Scaleups Tech Director en CaixaBank) i Alex Ferreiro (Product Manager, CaixaBank DayOne).
Per a començar, Alex Ferreiro ens va posar en context en termes de volum d’operacions que, segons comentava, el primer trimestre de 2022 es va tancar amb un total de 46 operacions, dada que igualava a tot l’any 2020. No obstant això, aquests últims mesos hi ha hagut un fre en els volums d’inversió. Encara que es creu que de cara al 2023 la roda es reactivarà.
Per part seua, Marcos Aubueso ens compta quin és realment el rol d’un M&A especialitzat en Start-ups i Scale-ups. Doncs bé, a nivell d’assessor de M&A, més enllà de tindre aqueixa foto de l’ecosistema i fer costat a les Start-ups i emprenedors, a ells els agrada dir que com a assessors acompanyen durant tot el procés de venda de la companyia i a vendre participades. En definitiva, tenen un interés genuí a donar-li eixida a participades que ja no volen continuar mantenint.
Arribats a aquest punt, volíem que l’expert assessor en M&A ens comptara la seua visió d’ací a final d’any en quan a nivell d’inversions: “Segurament veurem com els inversors estan més atents als projectes. En l’ecosistema s’ha vist també una recessió en el nombre de nous projectes, fruit d’aquests últims anys de pandèmia i s’ha començat a notar ara i ells estan més atents a nivell d’inversió. A nivell d’adquisició de companyies, jo us diria que s’estan buscant companyies més madures amb menys voluntat de créixer i amb major voluntat de trobar la rendibilitat més ràpid. Si haguera d’obrir un projecte ara, intentaria mostrar rendibilitat una mica abans del que es feia en anys anteriors”.
Per a finalitzar amb el Fireside Xat, Alex Ferreiro ens llança una dada de l’informe de Adigital per a reflexionar: “En plena pandèmia que l’activitat va caure un 15%, les companyies més digitalitzades van créixer un 5%, la qual cosa demostra que la digitalització és un sinònim de resiliència”.
Reprenent els pitches de les Start-ups guanyadores de la quinzena edició dels Premis EmprènXXI, Amir Bozorgzadeh ens explica com des de Virtuleap, guanyadora a Portugal (Lisboa, Sud i Illes), ens ajuden a millorar les nostres funcions cognitives a través de Realitat Virtual.
Seguim amb Maximiliana, el projecte tech que acosta la tecnologia a les generacions més majors a través d’un mòbil totalment adaptat amb una interfície molt senzilla que permet cridar a tots els contactes de manera fàcil i despenjar anomenades automàticament. Ens ho va explicar Jordi Terreu, CEO del projecte que es va inspirar en la seua àvia Maximiliana per a llançar el projecte.
Per part seua, Catuxa Prado ens va comptar el propòsit de Neuroscience Innovative Technologies, la Start-up guanyadora dels Premis EmprendeXXI a Astúries, que desenvolupa dispositius mèdics innovadors i productes farmacèutics per a l’àmbit de la neurologia.
Andreu Climent, CEO de Corify Care, també ens va presentar el pitch del seu projecte que permet mapear el cor dels pacients per a conéixer les malalties i necessitats de cada usuari. Això ens dona la possibilitat de tractar les patologies de forma no invasiva, sense necessitat de catèters o imatges de ressonància magnètica.
Oscillum, l’empresa de biotecnologia guanyadora del Repte SemillaXXI, ens va comptar el seu propòsit de fer la vida més fàcil a través de la ciència. Gràcies a la seua tecnologia d’etiquetes intel·ligents que ens indica l’estat dels nostres productes en temps real. Amb això eviten el desaprofitament de menjar en bon estat. Luis Chimeno, CMO del projecte, i Pablo Sosa, CEO, ens van comptar tots els detalls.
Per a finalitzar amb la ronda de pitches, comptem amb Naria, una aposta dins del tercer sector dedicada al disseny, desenvolupament, comercialització i implantació de projectes d’innovació i triple impacte, emmarcats en el sector de l’alimentació i la sostenibilitat ambiental per a evitar el desaprofitament de menjar. Josevi Villarroig, co-fundador del projecte, va ser l’encarregat d’explicar-nos tots els detalls.
Una vegada acabada la ronda de pitches, gaudim d’un cocktail networking amb els protagonistes de l’ecosistema emprenedor i inversor per a generar sinergies i començar a impulsar les empreses del demà.
Reviu aquesta 4a edició del Investors Day EmprènXXI i descobreix al detall totes les intervencions fent clic ací.
En cas de voler contactar amb alguna de les Start-ups participants, escriu-nos a premio@emprendedorxxi.es